Voetzorg Marleen   

Medisch Pedicure & Oncologisch Voetverzorger 

17916

 

Voetzorg Marleen is een pedicure praktijk, gevestigd in de wijk  Sint Pieter te Maastricht.

Op dit moment neem ik geen nieuwe ambulante klanten meer aan. 

Dit betekent dat u nog wel klant kunt worden bij mijn praktijk op de Kalfstraat 68, Maastricht

 

Mag ik mij voorstellen.
Ik ben Marleen Doensen en sinds medio 2015 werkzaam als Medisch Pedicure en Oncologisch Voetverzorger. Hiernaast ben ik ook werkzaam als psychiatrisch verpleegkundige. Een beroep dat ik altijd met veel plezier heb uitgeoefend, en nog steeds. Door dit gegeven, het hebben van zowel een eigen zaak als werkzaamheden elders, ben ik niet altijd beschikbaar. Wilt u dus een behandeling, dan zal dit alleen mogelijk zijn via een afspraak.

Wanneer u telefonisch contact wenst, laat een bericht achter, of vul het contactformulier in. Ik bel u dan zo spoedig mogelijk terug. Het sturen van een email is ook een optie. Zie hiervoor de tab 'Contact'.

Wat maakt een Medisch Pedicure zo specifiek?

De medisch pedicure is breed opgeleid en kent meer behandelingsmogelijkheden van complexere voet- en nagelproblematiek dan de basis pedicure. Ik behandel alle zogeheten risicovoeten. Hieronder verstaan we o.a. voetproblemen die ontstaan zijn ten gevolge van reuma, diabetes, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing. Daarbij heb ik als medisch pedicure uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van orthesiologie, nagelregulatie /- reparatie en anti-druk technieken. Als medisch pedicure werk ik volgens vastgestelde Richtlijnen en weet wanneer de cliënt moet worden doorgestuurd naar de (behandeld) arts. Verder werk ik als medisch pedicure samen met het ZIO in de ketenzorg.

De specialistische handelingen zijn gericht op preventie, verminderen van pijnklachten en lichte correcties van teenstanden. Wanneer er sprake is van forsere correcties die veroorzaakt worden door standsafwijkingen, zal een podotherapeut noodzakelijk zijn. Hierin kan ik u adviseren

 

 

 

 

 

 

Welke behandelingen zijn volgens afspraak te maken bij Voetzorg Marleen?;

  • Voetbehandelingen bij Diabetes en Reumatoïde Artritis (vraag uw ziektenkostenverzekeraar naar de vergoedingen). Vanaf Zorgprofiel 2 is er over het algemeen vergoeding via het ZIO / Ketenzorg.
  • Het plaatsen van nagelbeugeltjes ter regulatie van ingroeiende teennagels.
  • Nagelreparatie middels gel of acryl
  • Siliconen hulpstukken ter voorkoming van wrijving en overmatige druk (orthesen)
  • Schimmelnagel- ( of kalknagel) behandelingen
  • Schimmeldiagnostiek middels afname van een biopt dat opgestuurd wordt naar het Laboratorium van het Radboud UMC in NIjmegen. Bij toestemming van uw huisarts (evt. mondeling) is er vergoeding (uit eigen bijdrage) mogelijk bij uw zorgverzekeraar van een deel van de kosten.
  • Ontspannende Voetreflexmassage.
  • Medical Taping. Hierbij wordt een speciaal soort tape aangebracht die ondersteuning en lichte correctie aan bv. de voet geeft. Deze tape kan ook elders op het lichaam worden aangebracht en daar steun geven.
  • Het is mogelijik om bij Voetzorg Marleen de ARKADA techniek te laten uitvoeren. Dit is een methode waarbij ingroeiende teennagels op dusdanige wijze worden behandeld dat ze voor langere tijd verlichting en mogelijk ook oplossing van het probleem (ingroeien van nagels) geven.

Informatie over deze techniek vind u hier als ook elders op deze site.